ua en ru

Джексона на 20-доларовій банкноті змінить афроамериканка

Джексона на 20-доларовій банкноті змінить афроамериканка Фото: у США змінять дизайн деяких купюр

Жінки з'являться на грошах в США вперше за сто років

На американських банкнотах номіналом 10 і 20 доларів вперше за сто років з'являться зображення жінок. Це підтвердив міністр фінансів США Джейкоб Лью.

"Я радий повідомити, що вперше більш ніж за століття на наших банкнотах з'явиться портрет жінки - Гаррієт Табмен на купюрі в 20 доларів", - написав міністр.


Він також зазначив, що остаточний дизайн нових купюр в 20, 10 і 5 доларів буде остаточно розроблений до 2020 року, до 100-річчя прийняття 19-тої поправки до Конституції США, яка надала жінкам право голосу.

зокрема, як розповів глава Мінфіну, на нових банкнотах в 10 доларів будуть зображені героїні жіночого руху суфражисток на тлі будівлі казначейства.

Раніше газета The New York Times повідомила, що в середу американський Мінфін оголосить про заміну портрета сьомого президента США Ендрю Джексона на купюрі в 20 доларів на зображення Гаррієт Табмен, афроамериканки, яка боролася за права рабів в 19 столітті.

Нагадаємо, експерти економічного агентства Bloomberg з'ясували, що найбільш вигідною валютою 2016 року стала замбийская квача.