ua en ru

"Джавеліни" будуть використовувати лише в разі повномасштабного наступу бойовиків, - Порошенко

"Джавеліни" будуть використовувати лише в разі повномасштабного наступу бойовиків, - Порошенко Фото: Петро Порошенко (president.gov.ua)

Американські Javelin стануть додатковим фактором стримування агресії РФ

Американські протитанкові комплекси Javelin ("Джавеліни") будуть використовувати на Донбасі лише в разі повномасштабного наступу бойовиків. Про це заявив президент України Петро Порошенко у ході візиту у Миколаїв, повідомляє прес-служба глави держави.

Так, Порошенко зазначив, що наразі посилюється оборонна здатність української армії, а Javelin стануть додатковим фактором, що стримуватиме агресію РФ.

"Використання Javelin дає переваги під час виконання завдань з ураження ворожої бронетехніки та підвищує живучість наших протитанкових підрозділів, зменшує ризики втрат особового складу", - зазначив Порошенко.

Порошенко також додав, що Javelin будуть використовувати лише в разі повномасштабного наступу з боку підконтрольних РФ бойовиків.

"Звичайно, що ця суто оборонна зброя буде використовуватися лише в разі повномасштабного наступу з боку бойовиків, підконтрольних Російській Федерації. І не буде використовуватись для ескалації конфлікту на Донбасі. Вона стане додатковим фактором, що стримуватиме російську агресію", - зазначив він.

Нагадаємо, вчора, 22 травня 2018 року, в Україні відбулися пуски ракетних комплексів Javelin.