ua en ru

Дж.Теффт назвав "дуже інтенсивним" початок реформ в Україні.

Посол США в Україні Джон Теффт назвав «дуже інтенсивним» початок реформ в Україні. Про це він заявив під час зустрічі з міністром юстиції України Олександром Лавриновичем, яка відбулася в Мін'юсті України, повідомляє прес-служба відомства. «Якщо подальший розвиток реформ триватиме у такій тональності, це сприятиме позитивному іміджу України в США та Європі», - наголосив Дж.Теффт.

За словами Дж.Теффта, США «готові зробити внесок» у реалізацію цих реформ. Посол США висловив цікавість до планів нової влади щодо змін або розвитку законодавства у проблемних сферах. Він поставив низку запитань щодо перспектив реалізації судової реформи, змін до антикорупційного пакету законів, дія яких була відтермінована Верховною Радою України до 1 січня 2011 р. Серед таких, що потребує якнайшвидшого законодавчого врегулювання, посол назвав сферу державних закупівель в Україні.

Д.Теффт висловив переконання в необхідності реформ кримінальної юстиції в Україні. Посол повідомив про наміри Держдепартаменту США спільного з представництвом Європейського Союзу провести 18 травня у Києві конференцію, присвячену питанням реформ кримінальної юстиції.