ua en ru

Дим від пожежі під Києвом дістався Черкас

Дим від пожежі під Києвом дістався Черкас Фото: смог у Києві

Черкаська область опинилася в зоні смогу

Дим від пожежі під Києвом дійшов до деяких районів Черкаської області. Про це йдеться в повідомленні прес-служби управління Державної служби надзвичайних ситуацій в Черкаській обл.

"Черкаська область опинилася в зоні смогу, який викликали затяжні лісові та торф'яні пожежі на території Київської області. Станом на 10:00 проблеми відчувають жителі Жашківського, Звенигородського, Канівського, Золотоніського, Лисянського, Городищенського, Корсунь-Шевченківського, Черкаського районів та обласного центру", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що зміни в метеорологічної обстановки, західний вітер і високий тиск істотно вплинули на екологічну обстановку з повітрям у більшості районів області та самому обласному центрі. Через це збільшилася кількість звернень до медпрацівників людей з хронічними або алергічними захворюваннями, в першу чергу органів дихання.

"На жаль, найближчі перспективи для області невтішні, напрямок вітру істотно не зміниться, як і атмосферний тиск і вологість повітря", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, в Києві зафіксовано перевищення ГДК хімічних і біологічних факторів у повітрі.