ua en ru

Двом суддям з Дніпра, затриманим на хабарі, повідомили про підозру

Двом суддям з Дніпра, затриманим на хабарі, повідомили про підозру Фото: співробітники НАБУ

Зараз вирішується питання про обрання суддям запобіжного заходу

Двом суддям районного суду Дніпра, затриманим за фактом отримання неправомірної вигоди у розмірі 30 тис. доларів, повідомлено про підозру. Про це повідомляє прес-служба Національного антикорупційного бюро України.

Повідомляється, що дії суддів кваліфіковані за ч.4 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) та ч.3 ст. 369-2 (Зловживання впливом) Кримінального кодексу України. Наразі вирішується питання про обрання запобіжного заходу підозрюваним. НАБУ і САП клопотатимуть про тримання підозрюваних під вартою.

"19 квітня 2017 року детективи НАБУ під процесуальним керівництвом САП та спільно зі співробітниками Служби безпеки України викрили "на гарячому" і затримали заступницю голови райсуду Дніпра та суддю того ж суду. За версією слідства, заступниця голови райсуду м. Дніпра за попередньою змовою з іншим суддею цього ж суду вимагали від обвинувачених неправомірну вигоду в розмірі 30 тис. дол. США за винесення рішення про обрання їм покарання не пов’язаного з позбавленням волі. Гроші передавались кількома траншами. Підозрювані затримані на місці скоєння злочину. Розслідування зазначених фактів детективи НАБУ розпочали у квітні 2017 року", - відзначають в повідомленні.

Нагадаємо, Артем Ситник заявив, що за два роки НАБУ арештувало 4 млрд гривень корупційних активів.