ua en ru

Двох керівників ОПЗ затримали за підозрою в розтраті, - Холодницький

Двох керівників ОПЗ затримали за підозрою в розтраті, - Холодницький Фото: ОПЗ

Підозри Переломі та Щурікову будуть вручені протягом доби

Двоє керівників Одеського припортового заводу затримані у зв'язку з підозрою у вчиненні розтрати грошових коштів ОПЗ. Про це сьогодні в ході брифінгу повідомив керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, заступник Генерального прокурора України Назар Холодницький, передає кореспондент РБК-Україна.

"У цій справі зібрано достатньо доказів для повідомлення про підозру у вчиненні розтрати грошових коштів зазначеного підприємства (Одеського припортового заводу) в особливо великих розмірах", - заявив він.


За його словами, в ході судового розслідування було встановлено, що в травні 2015 року у першого заступника голови правління НАК "Нафтогаз України", який одночасно є головою наглядової ради ОПЗ Сергія Переломи виник умисел розтрати коштів вказаного товариства на користь ПАТ "Укрнафта".

"Через компанію "Енергоальянс", яка, як ми бачимо, в наших матеріалах за договорами прикріпленим до справи, за договорами про спільну діяльність, через зазначене підприємство було здійснено закупівлю природного газу на суму 250 млн грн і саме через компанію "Енергоальянс" було імпортовано за завищеною ціною у порівнянні із середньою ціною на ринку, з яких 3% від загальної суми закупівлі повинні були залишитися на рахунках зазначеного приватного підприємства, а інші з залишку, остаточно перерахованих коштів повинні були надійти на рахунки ПАТ "Укрнафта", - розповів Холодницький.

За його словами, для реалізації такого умислу Перелома вступив в зговір з першим заступником голови правління, першим заступником директора ОПЗ Миколою Щуріковим.

"Ні, вони не втечуть, вони вже затримані", - заявив Холодницький.

За його словами, підозра буде вручено протягом доби.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що глава Фонду держмайна Ігор Білоус допускає, що конкурс з приватизації Одеського припортового заводу (ОПЗ) може не відбутися.