ua en ru

Двоє екс-"беркутівців" працюють в Нацполіції, будучи в статусі обвинувачуваних

Двоє екс-"беркутівців" працюють в Нацполіції, будучи в статусі обвинувачуваних Фото: один з екс-"беркутівців" знущався над учасниками Майдану

У Харкові колишні силовики "Беркута" продовжують працювати в поліції

У Харкові колишні працівники спецпідрозділу "Беркут" Володимир Ріяко і Андрій Хандрикін продовжують працювати в харківському управлінні Нацполіції незважаючи на статус обвинувачених. Про це повідомляє "Громадське", посилаючись на прес-службу Генпрокуратури.

"Андрія Хандрикіна звинувачують у катуванні учасників Майдану (стаття 127 частина 2), що загрожує позбавленням волі на строк від 5 до 10 років. Справу проти нього передано до суду слідчими управління спецрозслідувань Генпрокуратури, як і справу Володимира Ріяко. Він - фігурант справи про побиття журналістів "Громадського" 28 січня 2015 році на блокпосту "Пісочин" в Харківській області", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прокуратури, такі дії кваліфіковані як перевищення влади, а нанесення ушкоджень - як перешкоджання діяльності журналістів і зловживання повноваженнями, що загрожує позбавленням волі від 3 до 5 років.

Так, для Ріяко було обрано запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання, і він продовжує працювати в харківській поліції. У свою чергу, Хандрикін є фігурантом епізоду 20 січня 2014 на вулиці Грушевського, де на вході в стадіон Лобановського були побиті 2 учасника Майдану, тому "беркутівці" зняли їх з колонади стадіону, розділи, знущалися, а потім одягнули в інший одяг і доставили в райвідділ. Суд постраждалих до кримінальної відповідальності вирішив не залучати.

У генпрокуратурі заявили, що зробили все від них залежне, щоб залучити екс-"беркутівців" до відповідальності, "запобіжного заходу фігурантів - це питання до суду".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що адміністрація екс-президента України Віктора Януковича знищила частину документів щодо подій 2013-2014 років на Майдані в Києві.