ua en ru

Рух "Дорога життя" має стати ідеологією відродження і розвитку України, - Королевська

"Дорога життя" зможе стати справжньою ідеологією економічного, соціального і культурного відродження і розвитку країни. Про це під час мітингу евакуйованих з Донбасу під стінами Верховної Ради сказала ініціатор руху "Дорога життя", Наталія Королевська.

За її словами, сьогодні найбільш важливою і актуальною задачею для всієї України є об'єднання роз'єднаної країни.

Активісти "Дороги життя" організували перший "поїзд життя", який привіз з Донбасу близько 200 людей з інвалідністю та інших незахищених категорій громадян. Вони під стінами Верховної Ради України закликали владу звернути увагу на проблеми мирних жителів сходу. Біженці передали у ВРУ, КМУ та Адміністрацію Президента свої вимоги. Зокрема активісти зажадали негайного відновлення соціальних виплат в Донецькій і Луганській областях, відновлення інфраструктури регіону, а також прийняття комплексної програми соціального захисту громадян, постраждалих від бойових дій.

"Упевнена, "Дорога життя" зможе стати справжньою ідеологією економічного, соціального і культурного відродження і розвитку країни. Але для цього потрібна підтримка держави. Держава і кожен її представник мають долучитися до "Дороги життя", - сказала вона.

Королевська наголосила, що в сформованій ситуації необхідно діяти разом, адже "Дорога життя" складається зі спільних дій усіх людей єдиної України.

"Об'єднання людей, а не тільки території заради майбутнього сильної і процвітаючої України - вже не бажання, а життєва необхідність. Якщо ми не об'єднаємо схід і всю Україну, то такої країни на карті може не залишитися", - сказала вона.

Громадський діяч підкреслила, щоб об'єднання країни відбулося не на словах, а на ділі, сьогодні потрібно в першу чергу допомогти мирним людям зі сходу. "Тому що їм зараз дуже важко. І їм як ніколи необхідно підставити плече всієї країни, щоб вони відчули себе членами великої української родини", - зазначила вона.

Для цього, за словами Королевської, вони разом з однодумцями і заснували громадську ініціативу "Дорога життя". Активісти цього руху щодня допомагають людям зі сходу виїхати, оселитися і обжитися на новому місці. Вони так само купують продукти і медикаменти і передають їх людям, у лікарні та соціальні установи.

"Нас з кожним днем стає все більше. Приєднуються активісти, волонтери, підтримує бізнес з різних регіонів країни.

"Дорога життя" стає все ширшою і об'єднує схід з усією Україною. І це вселяє дуже великий оптимізм", - сказала вона.