ua en ru

Дві українки намагались ввезти до Польщі корабельну зенітну гармату

Дві українки намагались ввезти до Польщі корабельну зенітну гармату Фото: артилерійська установка AK-630

Артилерійську установку хотіли провезти під виглядом гідравлічного елементу

В результаті проведення митного контролю 31 березня 2017 року у прикордонному пункті пропуску в Дорогуську була попереджена спроба ввезення до Польщі компонентів корабельної артилерійської установки AK-630 калібром 30 мм. Про це повідомляє "Польське радіо".

"Гармату з замком радянського виробництва перевозили фургоном на українській реєстрації. Зброю задекларували як гідравлічний компонент. Польські правоохоронні органи затримали двох громадянок України, котрі їхали цим авто", - відзначають в повідомленні.

Також повідомляється, що на прохання прокуратури суд застосовував щодо українок запобіжний захід у вигляді тримісячного утримання під вартою. Затримані не зізналися у спробі контрабанди військової техніки, виправдовуючись тим, що вони не усвідомлювали справжність призначення товару, який перевозили.

Така зброя знаходиться, зокрема, на кораблях Військово-морського флоту Польщі. Вона призначена для збиття повітряних цілей, зокрема керованих ракет, літаків, гелікоптерів та невеликих надводних цілей.

Нагадаємо, СБУ перекрила канал контрабанди наркотиків до України. Співробітники СБУ затримали одного з наркоділків у Чернівцях відразу після передачі пакета, його спільника - на наступний день.