ua en ru

Дві россияники отримали 5 років колонії за продаж мила в інтересах ІДІЛ

Дві россияники отримали 5 років колонії за продаж мила в інтересах ІДІЛ Фото: суд

Таке рішення ухвалив Московський окружний військовий суд

Московський окружний військовий суд засудив до 5 років і 3 місяців колонії і 5,5 років ув'язнення двох дівчат, обвинувачених у перерахуванні на рахунки бойовиків ИГИЛ гроші, виручені від продажу дитячих речей і саморобного мила. Про це передають "РІА Новини".

"Суд визнав обвинувачених винними у сприянні терористичній діяльності. Згідно з вироком Олена Аршаханова буде відбувати покарання у вигляді 5 років і 3 місяців позбавлення волі в колонії загального режиму, а Саїда Халікова - 5 років і 6 місяців", - сказала представник суду.

Вона зазначила, що обвинувачені визнали вину, розкаялися в скоєному і попросили розглянути їх справу в особливому порядку - без вивчення доказів.

За версією слідства, на одному з сайтів був організований збір коштів, які призначалися для фінансування бойовиків ІГ.

У ході слідства Халікова заперечувала свою провину і стверджувала, що вона переказала гроші, виручені від продажу саморобного мила, на благодійні цілі - для нужденної ісламської молоді.

Нагадаємо, 28 грудня в ході операції Військово-повітряних сил Афганістану в провінції Нангархар на сході країни військовим вдалося ліквідувати 68 бойовиків терористичної угруповання "Ісламська держава" (ІДІЛ).