ua en ru

Два депутати передумали міняти главу української делегації в ПАРЄ.

У Парламентській асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) продовжилося протистояння між прихильниками і супротивниками відставки глави української парламентської делегації, що діяв, представника Партії регіонів Івана Попеску, пише "Комерсант-Україна".

Як повідомлялося, напередодні представник фракції "Наша Україна-Народная самооборона" Ольга Герасим'юк подала в бюро ПАРЄ документи, згідно яким І.Попеску зміщений з посади глави делегації більшістю голосів її членів. В результаті конфлікту було заблоковано призначення І.Попеску віце-президентом ПАРЄ.

Згідно документу, на підставі якого О.Герасим'юк заявила про відставку І.Попеску, рішення делегації, датоване 12 січня, підписали 13 з 24 народних депутатів, що входять в її склад, - всі члени "Нашої України-Народной самооборони", БЮТ (окрім виключеного з фракції Григорія Омельченко), представник блоку Литвина Микола Шершун і комуніст Євген Мармазов.

Раніше І.Попеску звинуватив О.Герасим'юк в "фальсифікації волевиявлення Миколи Шершуна", але вчора М.Шершун підтвердив достовірність свого підпису.

"Так, я ставив підпис, але я тоді не розумів, що підписав. Я думав, що підтримую рішення про скликання делегації", - сказав він. "...На сьогодні Іван Попеску як глава делегації мене цілком задовольняє. Мій підпис під рішенням про його відгук слід вважати недійсній", - заявив він.

Вчора стало відомо про відгук ще одного підпису. "Я говорив з Мармазовим, він знаходиться з нами в Страсбурзі. Він стверджує, що не міг проголосувати за це рішення", - завірив І.Попеску.

Оскільки конфлікт опинився винесений на рівень Ради Європи, зараз його учасники намагаються переконати в своїй правоті депутатів з делегацій інших держав.