ua en ru

За два місяці перемир'я бойовики жодного разу не застосували важке озброєння, - штаб

За два місяці перемир'я бойовики жодного разу не застосували важке озброєння, - штаб Фото: українські військові (flickr.com/ministryofdefenceua)

Українська сторона Спільного центру з контролю та координації за два місяці перемир'я на Донбасі не зафіксувала жодного випадку застосування важкого озброєння з боку проросійських бойовиків. Вздовж лінії фронту фіксували лише поодинокі провокації.

Про це повідомляє командування операції Об'єднаних сил.

З 27 липня спостерігачі української сторони СЦКК фіксували вздовж лінії розмежування лише неприцільні постріли з боку окупантів, переважно зі стрілецької зброї. Заборонене мінськими угодами озброєння не застосовувалося.

"Про всі провокації з боку окупантів українська сторона СЦКК щоденно інформує встановленим порядком Спеціальну моніторингову місію ОБСЄ та вживає всіх законних способів для їх припинення в межах координаційного механізму", - зазначили у штабі.

Водночас в командуванні наголошують, що українські військові у повному обсязі дотримуються режиму тиші, "гарантуючи передумови для просування мирного процесу".

Нагадаємо, за минулу добу на Донбасі спостерігачі ОБСЄ нарахували 42 порушення режиму припинення вогню, більшість з яких зафіксовано в Донецькій області.

Крім того, 28 вересня російські окупанти 5 разів обстрілювали позиції українських військових на Донбасі.