ua en ru

За два місяці маркетингового року Україна експортувала понад 7 млн тон зерна

За два місяці маркетингового року Україна експортувала понад 7 млн тон зерна Фото: зерно (cfts.org.ua)

За аналогічний період минулого маркетингового року було експортовано понад 7,2 млн тонн

З 1 липня по 1 вересня 2017 Україна експортувала понад 7,07 млн тон зернових культур, в тому числі понад 3,7 млн тонн пшениці, ячменю - понад 2 млн тон, кукурудзи - 1,1 млн тон. Про це йдеться в повідомленні Департаменту фітосанітарної безпеки, контролю у сфері насінництва Держпродспоживслужби.

Так, за аналогічний період минулого маркетингового року було експортовано понад 7,2 млн тон зернових, зокрема 4,2 млн тон пшениці, 2 млн тон ячменю.

Також за станом на 1 вересня в рамках поточного маркетингового року було експортовано понад 0,86 млн тон олійних культур, в тому числі: ріпаку - 0,77 млн тон, сої - більше 0,09 млн тон. Станом на аналогічну дату минулого року експорт олійних склав більше 0,42 млн тон.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Україні зафіксована рекордна врожайність ячменю, жита і ріпаку. Так, в Україні завершено збирання ранніх зернових та зернобобових культур на площі 96 млн га (100%) та намолочено 37,3 млн тон зерна. 15 областей продемонстрували найвищу врожайність за весь період незалежності України.