ua en ru

В Україні зафіксована рекордна врожайність ячменю

В Україні зафіксована рекордна врожайність ячменю Фото: зерно (cfts.org.ua)

Також зібрано рекордну кількість жита та ріпаку

В Україні зафіксована рекордна врожайність ячменю, жита та ріпаку. Про це повідомляє прес-служба Міністерства аграрної політики та продовольства.

Так, в Україні завершено збирання ранніх зернових та зернобобових культур на площі 96 млн га (100%) та намолочено 37,3 млн тонн зерна.

Зазначено, що 15 областей продемонстрували найвищу врожайність за весь період незалежності України.

"Незважаючи на несприятливі погодні умови, область вийшла на високі показники врожайності, за деякими культурами - на найвищі за роки незалежності. Ми зберігаємо попередні прогнози щодо врожаю, рівень якого повністю забезпечить продовольчу безпеку держави і генерує ресурс для експорту, можна порівняти з торішнім", - зазначив перший заступник Міністра аграрної політики і продовольства України Максим Мартинюк.

Він нагадав, що в минулому році аграрії досягли найвищого всіх галузей рівня рентабельності (31,6%) і в поточному сезоні, з урахуванням поступового зростання світових цін на сільгосппродукцію, є підстави для збереження високих показників прибутковості аграрного бізнесу.

Так, за результатами збирання ранніх зернових і зернобобових культур, намолочено ячменю – 8,6 млн тонн при середній врожайності 34,3 ц/га, зібрано жита - 471 тис. тонн при врожайності 28,3 ц/га, намолочено ріпаку - 2, 1 млн тонн зерна при врожайності 27,6 ц/га.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що з початку 2017-2018 маркетингового року Україна експортувала 3 млн 947 тис.тонн зернових культур.