ua en ru

DUPD витратив 30 млн дол. на покупку частки в торгових центрах

Інвестиційний фонд Dragon-Ukrainian Properties & Development Plc (DUPD); створений ІК Dragon Capital) повідомив про покупку за 30 млн дол. 35% акцій компанії Arricano Trading, що володіє чотирма торговими центрами і часткою (50%-1 акція) в київському ТРЦ Sky Mall. Загальна площа об'єктів - більше 400 тис. кв. м, з них 128 тис. кв. м орендної площі буде введений в експлуатацію в 2011-2013 рр., повідомляє видання "Комерсант-Україна".

Частка в Arricano була куплена у ІК Expert Capital естонського підприємця Хиллара Тедера. Пошуком інвестора його компанія зайнялася у зв'язку з фінансовими труднощами - влітку минулого року Expert Capital була вимушена закрити свою продуктову мережу "О`кей" в Україні. За даними DUPD, заборгованість Arricano Group перед банками складає близько 90 млн дол. Expert Capital не погасила також борг перед постачальниками у розмірі 130 млн грн.
Виручені від угоди кошти компанія Arricano направить на будівництво другої черги двох торгових центрів в регіонах і виплату 5 млн дол. боргу перед банками. Умови операції також передбачають право Arricano і DUPD на викуп 50%+1 акція в ТРЦ Sky Mall у компанії, що входить до групи Oledo бізнесмена Андрія Адамовського. Вартість пакету складе 51-56 млн дол. залежно від дати реалізації опціону (з листопада 2010 р. по березень 2011 р.). На реалізацію опціону DUPD готова інвестувати додатково до 30 млн дол.