ua en ru

Дуда заявив, що проект "Північного потоку-2" суперечить інтересам Європейського союзу

Дуда заявив, що проект "Північного потоку-2" суперечить інтересам Європейського союзу Фото: Анджей Дуда (flickr.com-ministerstwoobronynarodowej)

За словами Порошенка, проект "Північного потоку-2" загрожує енергетичній безпеці всієї Європи

Прзидент Польщі Анджей Дуда заявив, що проект "Північного потоку-2" суперечить інтересам Європейського союзу. Про це він сказав у Харкові за результатами зустрічі з президентом України Петром Порошенком, повідомляє прес-служба Порошенка.

Зокрема, Дуда заявив, що позиція Польщі щодо проекту "Північний потік-2" є незмінною.

"Ми абсолютно проти цієї інвестиції. Ми вважаємо, що вона топче європейські норми, що вона є проти інтересів Європейського союзу і тут наші позиції з самого початку ідентичні, однозначні і незмінні", - заявив він.

Крім того, за словами Порошенка, проект "Північного потоку-2" загрожує енергетичній безпеці всієї Європи.

"Ми дуже вдячні Польщі за спільну позицію відносно "Північного потоку-2". Це є загроза не лише для енергетичної безпеки України чи Польщі. Це є загрозою для енергетичної безпеки всієї Європи. Це абсолютно політичний проект", - заявив Порошенко.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що голова правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв закликав США до більш активної протидії "Північному потоку-2", який має бути прокладений по дну Балтійського моря.