ua en ru

Коболєв закликав США до більш активної протидії "Північному потоку-2"

Коболєв закликав США до більш активної протидії "Північному потоку-2" Фото: Андрій Коболєв (УНІАН)

Коболєв зазначив, що блокування "Північного потоку-2" є спільним інтересом США та України

Голова правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв закликав США до більш активної протидії "Північному потоку-2", який має бути прокладений по дну Балтійського моря. Про це Коболєв заявив у ході візиту у Вашингтон, повідомляє прес-служба НАК.

Як зазначається, Коболєв минулого тижня провів зустрічі у Вашингтоні з представниками адміністрації президента США Дональда Трампа та членами Конгресу США, в ході яких він закликав американську сторону розглянути більш активні кроки для протидії обхідному газопроводу.

"Північний потік-2" не лише підірве українську економіку і дозволить Росії шантажувати країни Центральної та Східної Європи, а й усуне єдиний чинник, який наразі змушує Росію підтримувати бодай якусь стабільність на сході України. Зараз Росії потрібен транзитний маршрут через Україну, щоб заробляти на продажу газу на європейському ринку. Однак, якщо "Північний потік-2" побудують, українська газотранспортна система більше не буде стримуючим фактором. За таких умов Москва зможе розгорнути повномасштабну війну на сході України. Сполучені Штати не повинні цього допустити", - зазначив він.

Коболєв також додав, що блокування "Північного потоку-2" є спільним інтересом США та України.

"Нафтогаз" бореться, щоб зупинити цей небезпечний проект, який може посилити залежність європейських союзників Америки від Росії та зробити їх більш вразливими до російського впливу. Однак Росія має багато західних партнерів у цьому проекті. "Нафтогаз" не може здолати "Північний потік-2" самотужки. Нам важливо, щоб Сполучені Штати чітко дали зрозуміти, що не готові допустити зростання залежності Європи від Росії", - додав він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Євросоюзу не вдається узгодити єдину позицію по газопроводу "Північний потік-2".