ua en ru

Дуда запропонував провести референдум по конституції Польщі в листопаді 2018 року

Дуда запропонував провести референдум по конституції Польщі в листопаді 2018 року Фото: Анджей Дуда

Президент запропонував приурочити референдум до сторіччя незалежності Польщі

Президент Польщі Анджей Дуда запропонував провести референдум з питання про внесення поправок в конституцію країни 11 листопада 2018 року. Про це повідомляє Wprost.

Незабаром я призначу представника з питань референдуму. Запропоноване мною голосування за згодою Сенату могло б відбутися 11 листопада 2018 року", - заявив Дуда.

За його словами, референдум був би символічним в 2018 році - до сторіччя незалежності Республіки Польща.

"Час для основних конституційних дебатів, які я хочу оголосити, як президент. Час для дискусій з польським народом. Не тільки еліти і політиків", - підкреслив президент.

В країні вже кілька років ведеться дискусія про необхідність написання нової конституції. Різні політичні сили пропонують свої версії і концепції. В даний момент у країні діє конституція, затверджена в 1997 році. З ініціативою проведення конституційного референдуму Дуда виступив 3 травня 2017 року.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Польщі тисячі людей 6 травня 2017 року вийшли на марш протесту в столиці країни Варшаві. Причиною обурення демонстрантів стала політика право-консервативної партії Ярослава Качиньського "Право і справедливість", яку вони вважають загрозою демократії в країні.