ua en ru

Дуда планує звернути увагу на ситуацію на Донбасі у Радбезі ООН

Дуда планує звернути увагу на ситуацію на Донбасі у Радбезі ООН Фото: Анджей Дуда (president.gov.ua)

Польський президент підніме тему "зон, де право ґвалтують, де маємо справу з порушенням міжнародного права"

Президент Польщі Анджей Дуда має намір звернути увагу на конфлікт на сході України та "заморожені конфлікти" у Молдові й Грузії у ході свого виступу на засіданні Ради безпеки ООН 17 травня. Про це повідомив міністр канцелярії президента Кшиштоф Щерський, передає TVN24.

За словами Щерського, Дуда підніме тему "зон, де право ґвалтують, де ми маємо справу з ситуацією порушення міжнародного права, створення напруженості і конфліктів у світі". Він зазначив, що польський лідер у цьому контексті згадає про ситуацію у східноєвропейському регіоні, зокрема в Україні, а також про "заморожені конфлікти" в Грузії та Молдові.

Крім того, голова Польщі звернеться до міжнародної спільноти, щоб "міжнародне право застосовувати з хорошими намірами, аби воно служило міжнародній справедливості".

Нагадаємо, раніше міністр закордонних справ Павло Клімкін повідомив, що Рада безпеки ООН обговорить наслідки агресії Російської Федерації (РФ) проти України 29 травня.

"29 травня у нас буде чергова можливість для обговорення у Раді Безпеки ООН ситуації, що склалася у результаті російської агресії проти України, і шляхи її врегулювання. Спасибі нашим польським друзям, які зараз головують у Раді, за включення цього питання у програму роботи РБ ООН" , - написав Клімкін.