ua en ru

Дублювання повноважень міністрів і віце-прем'єрів провокує конфлікти в Кабміні

Дублювання повноважень міністрів і віце-прем'єрів провокує конфлікти в Кабміні Фото: Кабмін Гройсмана не обійшовся без конфліктів

Ряд представників уряду не можуть знайти один з одним спільну мову

Конфлікти в Кабінеті міністрів Володимира Гройсмана найчастіше виникають через дублювання повноважень. Про це йдеться в матеріалі РБК-Україна "Нелюбов за ширмою: перші конфлікти в Кабміні Гройсмана".

"Коли думали в Кабмін завести Ложкіна і Ковальчука (глава Адміністрації президента Борис Ложкін та його перший заступник Віталій Ковальчук, - ред.), то Геннадія Зубка хотіли повернути в АП. В результаті ж він виявився віце-прем'єром з децентралізації, а це улюблений коник Гройсмана, і він звик на ньому їздити. Очевидно, що таке перетинання поля рано чи пізно призведе до відкритого або прихованого конфлікту. Так само, як і в перетині сфер діяльності Клімкіна і Цинцадзе (міністр закордонних справ Павло Клімкін та профільний віце-прем'єр Іванна Климпуш-Цинцадзе, - ред.) спочатку закладений такий конфлікт", - кажуть джерела РБК-Україна в Кабміні.


Схожа ситуація складається і в інших випадках дублювання повноважень у Кабміні. Зокрема, в уряді говорять про конфлікт між міністром культури Євгеном Нищуком і профільним віце-прем'єром В'ячеславом Кириленком.

"Уявляєте цю маячню, коли Кабмін готує заходи до 8 травня, гуманітарний віце-прем'єр проводить нараду, а міністра культури не покликали. І тут дзвонить Нищук, і питає, а як ви без мене це все проводити взагалі зібралися?" - розповів один з представників Кабміну РБК-Україна.

Ще одна лінія протистояння можлива між віце-прем'єром Павлом Розенком і главою Мінсоцполітики Андрієм Ревою. Втім, в даний момент конфлікт не виявляється.

"Видимого протистояння з Ревою немає. Скоріше, є певні тертя між Розенко і Данилюком з верифікації соцвиплат", - заявив ще один представник Кабміну.

Нагадаємо, 16 травня Кабмін затвердив новий перелік урядових комітетів.