ua en ru

У Дубаї пройшли випробування першого в світі безпілотного літального таксі

У Дубаї пройшли випробування першого в світі безпілотного літального таксі Фото: безпілотне таксі (twitter.com/DXBMediaOffice/)

Таксі має два пасажирських місця і може здійснювати польоти тривалістю до 30 хвилин

У Дубаї (Об'єднані Арабські Емірати) в Jumeirah Beach Park 25 вересня пройшов тестовий політ першого у світі безпілотного літального таксі під назвою AAT. Про це повідомляє Reuters.

Генеральний директор і голова ради виконавчих директорів Управління по дорогах і транспорту (RTA) Маттар Аль Тайер сказав, що AAT "має високі стандарти безпеки", додавши, що транспортний засіб також оснащене додатковими аварійними парашутами, дев'ятьма автономними акумуляторними системами та системою швидкої зарядки акумулятора і підключається системою

Зазначено, що батареї, встановленої в прототипі, потрібно дві години для повної зарядки.

Крім того, у виробничій версії цей час буде скорочено. Літаюче таксі має два пасажирських місця і може здійснювати польоти тривалістю до 30 хвилин.

Повідомляється, що AAT можна буде замовити з допомогою мобільного додатку. Протягом наступних п'яти років RTA буде співпрацювати з Управлінням цивільної авіації Дубаях, щоб забезпечити інтеграцію AAT в транспортну систему емірату.

Нагадаємо, раніше Ілон Маск повідомив, що 26 жовтня в Хоторне проведуть презентацію і тестовий заїзд безпілотного вантажівки Teslа.