ua en ru

ДТП з українськими дітьми в Білорусі: транспортування потерпілих поки неможливе

ДТП з українськими дітьми в Білорусі: транспортування потерпілих поки неможливе Фото: ДТП у Білорусі (gaibrest.by)

Троє дітей перебувають у Брестській обласній лікарні у важкому стані

Транспортування в Україну потерпілих дітей, які потрапили в аварію в Білорусі, на даний момент неможливе через стан їх здоров'я. Про це повідомив уповноважений президента з прав дитини Микола Кулеба в ефирі телеканалу "112 Україна".

"Ситуація дуже складна. Двоє дітей в дуже важкому стані, троє дітей - у важкому, одна дитина - в стані середньої тяжкості. Всім цим дітям лікарі поки забороняють будь-яке транспортування", - сказав Кулеба.

Він уточнив, що троє дітей перебувають у Брестській обласній лікарні у важкому стані. Ще одна дитина вже транспортабельна хлопчика нещодавно прооперували в Кам'янецькій районній лікарні, після чого доставили в Брестську обласну.

Також Кулеба додав, що перевезти дітей в Україну можна буде не раніше, як в найближчі два-три тижні. На даний момент в Білорусь направляється директор департаменту охорони здоров'я і дитячий лікар із Сумської області, щоб надати всю необхідну допомогу.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що у Білорусь виїхав транспорт для доставки в Україну тіла хлопчика, загиблого в ДТП в Білорусі, де постраждала дитяча футбольна команда.

Раніше в Білорусі затримали водія українського мікроавтобуса, який напередодні потрапив у смертельну авариюПо фактом смертельного ДТП порушили кримінальну справу, водія підозрюють у порушенні правил дорожнього руху.

Зазначимо, ДТП з українськими дітьми в Білорусі сталася вранці 13 травня 2018. На 54 км автодороги Р-98 Кам'янець-Шерешево-Свіслоч біля села Мартинюки водій українського мікроавтобуса "Рено Мастер" скоїв зіткнення з навантажувачем "Амкодор". В результаті аварії загинула дитина 2005 року народження, який знаходився на передньому пасажирському сидінні. Також повідомлялося про шість постраждалих у ДТП.