ua en ru

ДТП з українськими дітьми в Білорусі: прокуратура розпочала кримінальне провадження

ДТП з українськими дітьми в Білорусі: прокуратура розпочала кримінальне провадження Фото: ДТП у Білорусі (gaibrest.by)

Кримінальне провадження відкрили за ч. 2 ст. 137 КК України

Прокуратура Сумської області розпочала кримінальне провадження за фактом неналежної організації поїздки за кордон дітей, які потрапили в Білорусі в ДТП. Про це повідомляє прес-служба прокуратури.

"За результатом отриманої інформації від органів влади щодо організації поїздки 26 дітей за кордон прокуратурою Сумської області розпочато кримінальне провадження", - йдеться у повідомленні.

Кримінальне провадження відкрили за ч. 2 ст. 137 КК України - неналежне виконання обов'язків щодо охорони життя та здоров'я дітей, що спричинило смерть неповнолітнього та тяжкі наслідки.

Наразі розпочато першочергові слідчі та процесуальні дії.

"Встановлено, що група дітей поверталася із Польщі через Білорусь до Сумської області. Близько 7:00 години 13 травня на 54 км автодороги Р-98 Кам'янець-Шерешево-Свислочь, поблизу с. Мартинюки, сталась дорожньо-транспортна пригода, внаслідок якої загинув хлопчик 2005 року народження з міста Суми. Ще шестеро дітей отримали травми різного ступеня тяжкості", - повідомляють у прокуратурі.

На Сумщині прокуратура розпочала кримінальне провадження за фактом неналежної організації поїздки за кордон дітей, які...

Опубліковано Прокуратура Сумської Області 14 травня 2018 р.

Нагадаємо, у Білорусь виїхав транспорт для доставки в Україну тіла хлопчика, загиблого в ДТП в Білорусі.

ДТП з українськими дітьми в Білорусі сталася вранці 13 травня 2018. Водій українського мікроавтобуса "Рено Мастер" скоїв зіткнення з навантажувачем "Амкодор". В результаті аварії загинула дитина 2005 року народження, яка перебувала на передньому пасажирському сидінні. Також повідомлялося про шість постраждалих у ДТП.