ua en ru

ДТЕК запустив Придніпровську ТЕС після аварійного відключення

ДТЕК запустив Придніповську ТЕС після аварійного відключення. Про це повідомили в прес-службі ДТЕК.

"О 12:59 енергоблок №8 ДТЕК Придніпровської ТЕС включений в мережу і почав генерувати електро- і теплоенергію. Енергоблок несе навантаження 84 МВт і продовжує набирати потужність. Причина автоматичного спрацьовування системи регулювання і зупинки енергоблоку №7 з'ясовується", - йдеться в повідомленні.

Повна зупинка Придніпровської ТЕС сталася вперше за 60 років експлуатації. Протягом двох останніх місяців через катастрофічну нестачу вугілля станція змушена працювати одним енергоблоком. Це істотно знижує надійність її роботи і підвищує ризик відмови обладнання.

Причини автоматичного спрацьовування технологічних захистів з'ясовуються комісією ДТЕК, ДТЕК Придніпровської ТЕС та Державної інспекції з енергетичного нагляду в Дніпропетровській області.

ДТЕК Придніпровської ТЕС з 29 грудня 2014 працює в критичних умовах через брак антрацитового вугілля на станції, вивезення якого із зони АТО утруднений бойовими діями, руйнуваннями ж / д-шляхів в Донецькій і Луганській області, а також тривалими процедурами огляду вантажів, з -за яких склади з вугіллям простоюють по два тижні. Зараз запаси вугілля на Придніпровській ТЕС складають 33 тис. Тонн, що не дозволяє станції працювати більш, ніж одним блоком.

Нагадаємо, 13 березня 2015 о 07:08 дією аварійних захистів автоматично був відключений єдиний працював у цей момент енергоблок ТЕС - №7, який ніс навантаження 101 МВт. Для відновлення відпуску електроенергії в Об'єднану енергосистему України енергетики ДТЕК Придніпровської ТЕС оперативно почали пускові операції на енергоблоці №8. На підйом обладнання з холодного резерву потрібно близько 4 годин і високі обсяги природного газу для розпалювання котла.