ua en ru

ДТЕК у 2012-2015 рр. вкладе 16 млрд грн в модернізацію ТЕС

Компанія ДТЕК у 2012-2015 рр. інвестує 16 млрд грн в модернізацію своїх теплових електростанцій (ТЕС). Про це повідомив директор з генерації ДТЕК Роман Сердюков у зв'язку з включенням у мережу після реконструкції першого блоку Запорізької ТЕС, передає прес-служба компанії.

"До 2020 р. ДТЕК планує здійснити програму реконструкції енергоблоків всіх своїх ТЕС. У найближчих планах на Запорізькій ТЕС - реконструкція блоку №3", - зазначив він.

ДТЕК - приватна вертикально інтегрована енергетична компанія України. Входить до складу фінансово-промислової групи "Систем Кепітал Менеджмент" (СКМ) Ріната Ахметова. ДТЕК є ключовим гравцем на ринку генерації електроенергії України. Виробничі енергогенеруючі потужності представлені ТОВ "Східенерго", ВАТ "Дніпроенерго", ВАТ "Київенерго" і ВАТ "Західенерго". Вся вироблена електроенергія в повному обсязі поставляється на оптовий ринок електроенергії України. Загальна встановлена потужність "Східенерго", "Дніпроенерго", "Київенерго" і "Західенерго" становить 18,2 ГВт. Чистий прибуток ТОВ "ДТЕК" у 2011 р. склав 2,816 млрд грн проти 3,918 млн грн роком раніше.