ua en ru

ДТЕК створив дочірню "ДТЕК Нафтогаз" для розвитку проектів у нафтогазовій галузі

ДТЕК створив дочірню компанію ТзОВ "ДТЕК Нафтогаз", яка буде відповідати за розвиток проектів у нафтогазовій галузі на суші і морському шельфі. Про це повідомляє прес-служба компанії.
"Входження в нафтогазовий бізнес в перспективі дозволить диверсифікувати паливну базу вертикально інтегрованого енергетичного холдингу і компенсувати потребу газо-мазутних блоків теплових станцій ДТЕК і асоційованих компаній в паливі", - йдеться в заяві.
Компанія відзначає, що на даний момент така потреба становить понад 3 млрд куб. м газу на рік.
Одним із напрямків діяльності "ДТЕК Нафтогаз" бачить розробку в Україну нетрадиційних видів газу - метану вугільних пластів, газу сланцевих пластів і щільного пісковика.
"Власний видобуток газу для України є питанням не тільки енергетичної незалежності, а й необхідною умовою зростання економіки, підвищення добробуту наших людей, виходу країни на лідируючі європейські позиції", - зазначив генеральний директор ДТЕК Максим Тимченко.

Нагадаємо, ДТЕК презентувала нову компанію в ході прес-конференції, присвяченій майбутньому ДТЕК.
Видобуток вугілля ДТЕК у І кварталі збільшився на 8,2% - до 5,7 млн тонн, експорт електроенергії зріс в 4 рази - до 1 млрд кВт. год.
Чистий прибуток ДПЕК в 2010 р. збільшився в 3,3 рази - до 359 млн дол.
DTEK ("Донбаська паливно-енергетична компанія") - приватна вертикально-інтегрована енергетична компанія України. Входить до складу фінансово-промислової групи System Capital Management (SCM, СКМ). Підприємства ДТЕК створюють виробничий ланцюжок з видобутку і збагачення вугілля, генерації й дистрибуції електроенергії.