ua en ru

ДТЕК презентувала компанію, яка займатиметься розробкою альтернативних видів газу

Компанія ДТЕК презентувала нову компанію "ДТЕК-нафтогаз", яка займатиметься розробкою альтернативних видів газу, а саме сланцевого газу і метану вугільних пластів. Про це в ході прес-конференції, присвяченої майбутньому ДТЕК, повідомив генеральний директор компанії Максим Тімченко, передає кореспондент РБК-Україна.

М.Тимченко заявив: "Наша нова компанія "ДТЭК-Нафтогаз" займатиметься розробкою альтернативних видів газу (сланцевий газ, метан вугільних пластів). Ми не збираємося торгувати газом, ми збираємося забезпечити роботу свого виробництва. Ми плануємо займатися альтернативною енергетикою, ведемо переговори з цього питання з Донецькою і Запорізькою областями. Також ми почали працювати над будівництвом електроферми в селі Бутово (Запорізька область), потужність якої - 200 Мвт. Зараз ми займаємося створенням електромереж".

За його словами, компанія оцінює потребу в газі приблизно в 3 млрд куб. м на рік.
У найближчі 20 років ДТЕК залишиться енергокомпанією, в якій "основним продуктом буде кіловат", додав М.Тимченко. Планується дотримувати принцип вертикальної інтеграції, забезпечувати себе власними енергоресурсами і продавати електроенергію кінцевим споживачам. Базою компанії залишається теплова генерація і видобуток вугілля. До 2030 р. холдинг має намір видобувати в країні близько 50 млн т вугілля.

Крім того, він зазначив, що український ринок - це головний бізнес ДТЕК, проте компанія планує розвивати свою присутність в Європі, а саме розширити експорт вугілля і електроенергії. "Експорт вугілля в 2010 р. в країни Європи склав 6,1 млн т, а експорт електроенергії з України в 2010 р. склав 5,4 Твт.ч", - сказав гендиректор ДТЕК.