ua en ru

ДТЕК не має наміру продавати свої шахти, що знаходяться в Росії

ДТЕК не має наміру продавати свої шахти, що знаходяться в Росії Фото: ДТЕК

За словами гендиректора ДТЕК Тимченка, ростовські шахти не продаються

Компанія ДТЕК не має наміру продавати "ростовські" шахти (шахти, що знаходяться на території Росії). Про це сьогодні журналістам повідомив генеральний директор найбільшої енергетичної компанії ДТЕК Максим Тимченко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Відразу хочу внести ясність: ростовські шахти не продаються. Вони знаходяться в периметрі групи компанії ДТЕК. Та угода, яка ведеться сьогодні з нашими кредиторами - це виведення цих активів і цих шахт з периметра компанії ДТЕК Енерго, але ці шахти залишаються у власності компанії ДТЕК, як ключовий компанії, холдингової, якій належить і компанія ДТЕК Енерго", - сказав він.


Також Тимченко повідомив, що компанія перебуває на фінальній стадії переговорів щодо вирішення цього питання.

"Сподіваюся, що ця угода буде закрита у вересні. Це дозволить значно зменшити кредитне навантаження компанії ДТЕК Енерго", - зазначив він.

"Понад 400 млн доларів, але зразу ж я кажу, що це компанії прав власності не продається, вона залишається у власності компанії ДТЕК і управлінський та операційний контроль залишається в компанії ДТЕК. На цю компанію перекладається частина боргів з ДТЕК Енерго, відповідно ця шахта буде працювати з обслуговування цього боргу", - додав Тимченко.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на шахті "Ювілейна" в РФ стався обвал.