ua en ru

ДТЕК почала тестові постачання електроенергії на внутрішній ринок Угорщини

Компанія DTEK Hungary Power Trade LLC початку тестові постачання електроенергії на внутрішній оптовий ринок Угорщини.

Компанія DTEK Hungary Power Trade LLC почала тестові постачання електроенергії на внутрішній оптовий ринок Угорщини. ДТЕК продовжує реалізацію стратегії прямого виходу на енергетичні ринки Європи та роботі з кінцевими споживачами, йдеться в повідомленні прес-служби "Систем Кепітал Менеджмент" (СКМ).

Комерційна стратегія ДТЕК передбачає створення диверсифікованої, енергетичної компанії з присутністю на зовнішніх ринках. Це передбачає торгівлю енергетичними продуктами, як на біржі, так і за прямими договорами.

"Початок поставок електроенергії дозволять нам придбати необхідну експертизу роботи на угорському внутрішньому ринку. У планах компанії торгувати, як українською електроенергією, так і розвивати cross-border trading в центрально-східному регіоні Європи. У перспективі ДТЕК має намір вийти на внутрішні ринки електроенергії Чехії, Польщі, Словаччини та Німеччини", - прокоментував Андрій Фаворов, директор з комерційної діяльності ДТЕК.

ДТЕК є одним з найбільших українських постачальників енергоресурсів. Постачання електричної енергії здійснюються в Угорщину, Словаччину, Румунію, Польщу, Молдову, Білорусь. ДТЕК є членом європейської енергосистеми і входить до складу Європейської Федерації енерготрейдерів (EFET).

DTEK Hungary Power Trade LLC створена в 2010 р. і володіє ліцензією на торгівлю електричною енергією, виданої Угорським енергетичним офісом 10 вересня 2010 р. Компанія відповідає за розвиток торгівлі електроенергією, а також іншими енергетичними продуктами на території Угорщини, а також цільових ринках Європи.

ДТЕК - найбільша енергетична компанія України. Входить до складу фінансово-промислової групи "Систем Кепітал Менеджмент" (СКМ), акціонером якої є Рінат Ахметов. Генеральний директор ДТЕК Максим Тимченко. У ДТЕК працює 140 тисяч осіб.