ua en ru

ДТЕК почав імпортувати газ з Європи, в липні планується імпорт у розмірі 100 млн куб. м

"ДТЕК Трейдинг" почав імпортувати природний газ з Європи. У липні ДТЕК планує імпортувати до 100 млн куб. м природного газу. Обсяг імпорту до кінця року буде корегуватися виходячи з економічної доцільності та кон'юнктури на українському і європейському ринках газу, йдеться в прес-службі компанії.

"Входження ДТЕК у нафтогазовий бізнес продиктовано необхідністю забезпечити ресурсами власні генеруючі потужності і потреби підприємств групи СКМ, що в цілому становить близько 6 млрд куб. м на рік", - йдеться в повідомленні.

У початку 2013 р. компанія досягла угоди про придбання пакета акцій ПрАТ "Нафтогазвидобування" - приватної газодобувної компанії України з перспективами розвитку видобутку природного газу до 1,5 млрд куб. м. У липні 2012 р. "ДТЕК Трейдинг" отримав п'ятирічну ліцензію на постачання природного газу, що дозволило зайняти активну позицію на внутрішньому і зовнішньому газових ринках.

ДТЕК входить до складу фінансово-промислової групи "Систем Кепітал Менеджмент" (СКМ), акціонером якої є Рінат Ахметов. Генеральний директор ДТЕК - Максим Тимченко. У ДТЕК працює 140 тис. осіб.

Основною продукцією ДТЕК є електроенергія. У портфель активів компанії входять 10 ТЕС і 2 ТЕЦ загальною встановленою потужністю 18 ГВт; 1 ВЕС проектною встановленою потужністю 200 МВт; 5 підприємств з передачі та продажу електроенергії, які обслуговують понад 5,2 млн клієнтів - фізичних та юридичних осіб; 31 шахта і 13 вуглезбагачувальних фабрик; нафтогазовидобувні активи.

Відпуск електроенергії генеруючими підприємствами ДТЕК в 2012 році склав 51,4 млрд кВт.год, закупівля електроенергії для постачання споживачам - 53,9 млрд кВт.год, видобуток вугілля підприємствами - 39,7 млн ​​т, обсяг збагачення вугілля - 27,7 млн ​​т . ДТЕК експортує електроенергію до 6 країн, вугільну продукцію - у 36 країн світу.

Консолідована виручка ДТЕК в 2012 році склала 82,5 млрд грн, чистий прибуток - 5,9 млрд грн.