ua en ru

ДТЕК не має боргів за держвугілля Львівсько-Волинського басейну, - Бутенко

ДТЕК не має боргів за держвугілля Львівсько-Волинського басейну, - Бутенко

Директор з комерційної діяльності ДТЕК Енерго Віталій Бутенко підтвердив, що компанія не має прострочених зобов'язань за поставлене вугілля державних шахт Львівсько-Волинського басейну. Про це "РБК-Україна" повідомили в прес-службі компанії ДТЕК Енерго.

Як повідомили в ДТЕК, умови оплати прописані у чинному договорі компанії з ДП "Держвуглепостач" і передбачають оплату за відвантажене вугілля до кінця поточного місяця. Станом на 01.08.2016 р. ДТЕК купив у державних шахт Львівсько-Волинського басейну вугілля на суму 115 млн грн і повністю виконує взяті на себе зобов'язання в рамках даного договору, відзначили в компанії.


За даними прес-служби, в даний час ДТЕК приймає на ТЕС компанії близько 60 тис. тонн вугілля на місяць з шахт Львівсько-Волинського басейну і готовий нарощувати поставки. За словами Віталія Бутенка, ДТЕК готовий купувати весь вільний вугільний ресурс державних і приватних шахт. Збільшення поставок в ДТЕК пояснюють зростанням обсягу виробництва електроенергії на ТЕС.

Як повідомлялося раніше, теплоелектростанції України сьогодні несуть підвищене навантаження, компенсуючи зниження виробництва електроенергії на енергоблоках атомних електростанцій у зв'язку з плановими і аварійними ремонтами. У другому півріччі 2016 року українським ТЕС знадобиться 14,3 млн тонн вугілля, що на 3,7 млн тонн більше, ніж у першому півріччі.

"Враховуючи дефіцит вугілля в Україні для теплової генерації, компанія готова працювати з будь-якими державними вугільними об'єднаннями, в тому числі і за прямими договорами", - уточнили в прес-службі ДТЕК Енерго.

Нагадаємо, як повідомив інформаційний відділ Конфедерації вільних профспілок України з посиланням на керівника червоноградського регіонального відділення Незалежної профспілки гірників України Віталія Онижука, шахтарі змушені вдаватися до акцій протесту через критичну ситуацію, що склалася на шахтах ДП "Львіввугілля". Шахтарі вимагають виплати зарплат, а також виділення грошей на засоби індивідуального захисту.

Разом з тим, представники профспілок відзначають, що якщо б гірники могли постачати вугілля на електростанції за прямими контрактами, а не через посередників, було б значно простіше розуміти, хто кому винен, і забезпечувати прозорість взаєморозрахунків.