ua en ru

DTEK Holdings B.V. обрано головою наглядової ради ПАТ "Західенерго"

DTEK Holdings B.V. обрано головою наглядової ради ПАТ "Західенерго" замість Олександра Познякова. Про це йдеться у повідомленні системи розкриття інформації Держаної комісії з цінних паперів і фондового ринку (ДКЦПФР).

Також, як йдеться у повідомленні припинено повноваження голови ревізійної комісії Любові Фрицької, заступника голови наглядової ради Петра Омеляновського.

Повноваження Володимира Мазяра на посаді заступника голови правління також було припинено, натомість він був призначений виконуючим обов'язки генерального директора ПАТ "Західенерго".

Нагадаємо, 3 лютого повідомлялося, що DTEK Holdings Limited збільшив частку в ПАТ "Західенерго" з 10,5838% до 57,1871%.

"Західенерго" - п'ята за величиною енергогенеруюча компанія України з встановленою потужністю 4 тис. 707,5 МВт, що складає близько 9% від загальної потужності електроенергетики України. До складу товариства входять Бурштинська ТЕС, Ладижинська ТЕС і Добротвірська ТЕС, а також сервісні підприємства "Галременерго", "Львівенерго-спецремонт", "Львовенергоавтотранс", "Західенергопостач".

ДТЕК - приватна вертикально інтегрована енергетична компанія України. Входить до складу фінансово-промислової групи "Систем Кепітал Менеджмент" (СКМ) Ріната Ахметова. ДТЕК є ключовим гравцем на ринку генерації електроенергії Україні. Виробничі енергогенеруючі потужності представлені ТОВ "Східенерго", ПАТ "Дніпроенерго", ПАТ "Київенерго" і ПАТ "Західенерго". Вся вироблювана електроенергія в повному обсязі поставляється на оптовий ринок електроенергії України. Загальна встановлена потужність "Східенерго", "Дніпроенерго", "Київенерго" і "Західенерго" становить 18,2 ГВт.