ua en ru

DTEK домовився про покупку нафтогазової Vanco Ukraine

DTEK Holdings Limited домовився про покупку нафтогазової Vanco Ukraine. Про це говориться в повідомленні Комісії щодо захисту конкуренції Республіки Сербія, яка дала дозвіл на придбання.

Згідно з повідомленням, договір між DTEK і Vanco Ukraine було підписано 27 листопада 2012 р.
ДТЕК є ключовим гравцем на ринку генерації електроенергії України. Виробничі енергогенеруючі потужності представлені ТОВ "Східенерго", ВАТ "Дніпроенерго", ВАТ "Київенерго" і ВАТ "Західенерго". Вся вироблена електроенергія в повному обсязі поставляється на оптовий ринок електроенергії України. Загальна встановлена потужність "Східенерго", "Дніпроенерго", "Київенерго" і "Західенерго" становить 18,2 ГВт.

Vanco займається геологорозвідкою і розробкою нафтогазових родовищ на Прикерченському шельфі Чорного моря. У даному проекті три перспективні площі: Судакський складчастий пояс, Судакський глибоководний складчастий пояс і площа Тетяїв. Загальна площа ділянки складає 12 960 кв. км. Реалізація проекту запланована в два етапи: пошукові роботи, а також розробка та видобуток. Загальна сума інвестицій у проект - більше 15 млрд дол.

Читайте також: Україна повинна до 1 грудня підписати мирову угоду з Vanco Prykerchenska.