ua en ru

ДТЕК і СКМ Ахметова: бізнес не може залишатися осторонь, коли гинуть люди

Як зазначили в ДТЕК, у політичної кризи може бути тільки одне вирішення - мирне.

Бізнес не може залишатися осторонь, коли гинуть люди, виникає реальна загроза розколу країни, політична криза може викликати системну економічну кризу і в результаті неминуче зниження рівня життя у всій країні. Про це йдеться в заяві компанії ДТЕК Ріната Ахметова.

Як зазначили в ДТЕК, у політичної кризи може бути тільки одне вирішення - мирне. "Будь-який силовий варіант, будь-яке застосування зброї неприпустимо. При такому сценарії в Україні не буде переможців, будуть тільки жертви і переможені. Але найголовніше - силовим шляхом вихід над знайти", - сказано в заяві.

У компанії Ахметова переконані, що єдиний вихід з нинішньої ситуації - перейти від вуличного протистояння і спроб його придушення до конструктивних переговорів і досягнення конкретного результату.

Додамо, що з аналогічною заявою сьогодні виступила і компанія СКМ Ріната Ахметова.

Нагадаємо, сьогодні в Донецьку активісти Автомайдану мають намір провести зустріч з бізнесменом Рінатом Ахметовим.

У донецькому "Ударі" наголосили, що Ахметов має своїх представників у виконавчій і законодавчій владі, є найбагатшою людиною країни, і, безумовно, може вплинути на Президента України Віктора Януковича і його прихильників.

"Ахметов обіцяв вислухати всіх, хто прийде до нього з конструктивними пропозиціями. Ми хочемо запропонувати Ахметову виступити в ролі миротворця і припинити братовбивчу війну. Ми йдемо з миром!", - йшлося в заяві Автомайдану.

ДТЕК - найбільша енергетична компанія України. Входить до складу фінансово-промислової групи "Систем Кепітал Менеджмент" (СКМ), акціонером якої є Рінат Ахметов. Генеральний директор ДТЕК - Максим Тимченко. У ДТЕК працює 140 тис. чоловік. Консолідована виручка ДТЕК у 2012 р. склала 82,5 млрд грн, чистий прибуток - 5,9 млрд грн.