ua en ru

ДПЕК Ахметова завершив купівлю контрольного пакету "Нафтогазвидобування"

ДПЕК Ахметова завершив купівлю контрольного пакету "Нафтогазвидобування". Про це на прес-конференції заявив генеральний директор "Нафтогазвидобування" Ігор Щуров, передає корреспондент РБК-Україна.

"Згідно з новою інвестпрограмою, інвестиції в розвиток виробництва в наступному році становитимуть 1,4 млрд грн", - заявив він.

При цьому генеральний директор ДТЕК Максим Тимченко зазначив, що вартість та деталі угоди не розголошуються:

"У компанії вже відбулися серйозні зміни: почалося технічне переоснащення...Збільшення обсягів власного видобутку газу - це не тільки одна із стратегічних цілей ДТЕК", - сказав гендиректор ДТЕК.

Інвестиції в буріння і запуск в експлуатацію нових свердловин у 2014 році становитимуть понад 700 млн грн. На найближчі два роки розрахована реалізація програми геолого-технічної оцінки стану пластів, свердловин і територій. Вартість програми на найближчі два роки - більше 80 млн. грн.

В першій половині 2014 року компанія запустить нову установку підготовки газу "Олефировская", в яку інвестується більше 70 млн грн. Завдяки розвитку виробництва планується створення понад 70 нових робочих місць.