ua en ru

ДСНС вилучила понад 2,5 тис. вибухонебезпечних предметів при розмінуванні в Калинівці

ДСНС вилучила понад 2,5 тис. вибухонебезпечних предметів при розмінуванні в Калинівці Фото: розмінування (прес-центр ДСНС)

Відкритих осередків горіння та вибухів боєприпасів на території складу не спостерігається

Українські сапери вже вилучили понад 2,5 тисячі вибухонебезпечних предметів навколо військового складу боєприпасів у Калинівці Вінницької області після вибухів на арсеналі. Про це повідомляє прес-центр Держслужби з надзвичайних ситуацій.

"Станом на 7:00 14 жовтня 2017 року відкритих осередків горіння та вибухів боєприпасів на території складу не спостерігається. До ліквідації наслідків надзвичайної ситуації залучено 2 пожежні танки, 2 інженерні машини розгородження Міноборони", - йдеться в повідомленні.

Зазначено, що зведеним піротехнічним загоном ДСНС (74 особи та 27 одиниць техніки) проводиться очищення місцевості від вибухонебезпечних предметів у 2-кілометровій зоні навколо арсеналу.

"Обстежено на наявність вибухонебезпечних предметів 24 тис. 857 га території, виявлено та вилучено 2 тис. 589 вибухонебезпечних предметів. Усього з початку виконання робіт отримано та виконано 437 заявок від населення щодо виявлення вибухонебезпечних предметів", - доповіли у відомстві.

Там також додали, що до ліквідації надзвичайної ситуації всього залучено 1 тис. 439 осіб та 277 одиниць техніки.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що сапери вилучили понад 2 тис. вибухонебезпечних предметів в ході розмінування території після вибухів на військових арсеналах під Калинівкою Вінницької області.