ua en ru

ДСНС вилучила понад 2 тис. вибухонебезпечних предметів в ході розмінування під Калинівкою

ДСНС вилучила понад 2 тис. вибухонебезпечних предметів в ході розмінування під Калинівкою Фото: розмінування (facebook.com/MNS.GOV.UA)

Піротехніки обстежили понад 23 тис. гектарів на наявність боєприпасів

Сапери вилучили понад 2 тис. вибухонебезпечних предметів в ході розмінування території після вибухів на військових арсеналах під Калинівкою Вінницької області. Про це зазначається в повідомленні Державної служби України з надзвичайних ситуацій (ДСНС).

"Станом на 7:00 12 жовтня 2017 року відкритих вогнищ горіння і вибухів боєприпасів на території складу не спостерігається", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-служби, зведеним піротехнічним загоном ДСНС України (101 чоловік та 74 одиниці техніки) проводиться очищення місцевості від вибухонебезпечних предметів у 5-кілометровій зоні навколо арсеналу.

Наголошується, що обстежено на наявність вибухонебезпечних предметів 23,208 тис. га території, виявлено та вилучено 2 тис. 364 вибухонебезпечних предметів. Всього з початку виконання робіт отримано та виконано 431 звернення від населення по виявленню вибухонебезпечних предметів.

Так, до ліквідації надзвичайної ситуації залучено 1 тис. 477 осіб та 288 одиниць техніки, з них від ДСНС 211 осіб та 74 одиниці техніки, Нацполіції - 19 осіб та 4 одиниць техніки Збройних сил України - 1 тис. 34 осіб і 187 од. техніки, СБУ - 174 чоловік і 20 одиниць техніки, компанії "Укрзалізниця" - 39 осіб та 3 пожежних поїзди.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що розмінування територій навколо військового складу боєприпасів в Калинівці Вінницької області завершиться до кінця листопада.