ua en ru

У Дружківці затримано терориста ДНР, який "воював" у Дебальцевому

У Дружківці затримано терориста ДНР, який "воював" у Дебальцевому Фото: затриманий бойовик ДНР

21-річний місцевий житель заради грошей брав участь у бойових діях на боці ДНР

Правоохоронці Дружківської поліції (Донецька область) встановили місцезнаходження та затримали 21-річного місцевого жителя, який заради грошей зі зброєю в руках брав участь у бойових діях із боку терористів так званої ДНР. За скоєне затриманому загрожує від 10 до 15 років позбавлення волі, повідомляє прес-служба обласної поліції.

Зазначено, що молодий чоловік у травні 2014 року пішов на блокпост "Донський", де "служив" із дерев'яною палицею в руках. Там до його обов'язків входило здійснення контрольно-пропускного режиму та незаконна перевірка документів у водіїв та огляд їхніх транспортних засобів.

"Уже за місяць бойовик зі своїми однодумцями поїхав на заробітки в Донецьк, де вступив до батальйону "Восток". Там його навчали тактиці ведення бою, поводженню з різними видами вогнепальної зброї, прийомам рукопашного бою. Протягом останніх двох років чоловік зі зброєю в руках брав безпосередню участь у бойових діях у Дебальцевому та на Савур-могилі, а також чергував у караулах. За це він отримував гроші у розмірі 4-5 тисяч гривень", - йдеться в повідомленні.

У Дружківці затримано терориста ДНР, який "воював" у ДебальцевомуУ Дружківці затримано терориста ДНР, який "воював" у ДебальцевомуУ Дружківці затримано терориста ДНР, який "воював" у Дебальцевому

Фото: житель Дружківки "воював" на боці бойовиків ДНР

За даними поліції, на початку лютого 2016 року між хлопцем та його польовим командиром стався конфлікт, після чого він був змушений залишити лави бандформування та зникнути.

"Дружківчанин перетнув кордон та виїхав до Росії, де, перечекавши декілька місяців, навідався додому. Знаючи, що його розшукують, вирішив не затримуватись та знов виїхав, але відтепер до Маріуполя. Там влаштувався на роботу будівельником на один із заводів. Наприкінці жовтня чоловік знов повернувся до Дружківки, де і був затриманий правоохоронцями", - доповіли у відомстві.

Факт участі в бандформуванні внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 5 ст. 260 КК (створення не передбачених законом збройних формувань або участь у їхній діяльності).

Нагадаємо, раніше в Краматорську Донецької області правоохоронці повідомили про підозру організаторці псевдореферендуму бойовиків.