ua en ru

У Дрогобичі вандали відпиляли руку пам'ятника папі Івану Павлу ІІ

У Дрогобичі вандали відпиляли руку пам'ятника папі Івану Павлу ІІ Фото: пам'ятник Івану Павлу ІІ у Дрогобичі біля входу в костел святого Бартоломея

Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом пошкодження пам'ятника

У Дрогобичі невідомі зловмисники в ніч на 14 березня пошкодили пам'ятник Папі Римському Івану Павлу ІІ, який розташований біля входу в костел святого Бартоломея. Про це повідомляє прес-служба ГУ Національної поліції у Львівській області.

"14 березня 69-річний місцевий житель повідомив поліції, що вночі пошкоджений пам'ятник Папі Римському Іоанну Павлу II. Слідчо-оперативна група з'ясувала, що невідомі особи, відпиляли у скульптури частину лівої руки з хрестом. Фрагмент пам'ятника було знайдено неподалік від місця події", - йдеться в повідомленні.

Зараз співробітники поліції встановлюють осіб, причетних до скоєння цього злочину, а також мотиви, якими вони керувалися.

У Дрогобичі вандали відпиляли руку пам'ятника папі Івану Павлу ІІ

Фото: фрагмент пам'ятника було знайдено неподалік від місця події

За фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 296 Кримінального кодексу України (хуліганство). Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від п'ятисот до тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешту на строк до шести місяців або обмеження волі на строк до п'яти років.

Нагадаємо, 10 березня на сході Польщі невідомі знищили пам'ятник воїнам УПА.