ua en ru

ЄЦБ планує продовжувати реалізацію програми кількісного пом'якшення

ЄЦБ планує продовжувати реалізацію програми кількісного пом'якшення Глава ЄЦБ Маріо Драгі

Європейський центральний банк (ЄЦБ) планує продовжувати реалізацію програми кількісного пом'якшення (QE), розпочатої у березні, до тих пір поки у єврозоні не буде відзначено стабільне посилення інфляції, заявив глава ЄЦБ Маріо Драгі в ході прес-конференції за підсумками засідання центробанку, передає "Росія 24".

Незабаром після початку заходу невідомий зробив спробу нападу на Драгі, проте глава ЄЦБ не постраждав, і прес-конференція відновилася через кілька хвилин. Нападник протестував проти "диктатури ЄЦБ" у валютному блоці.

Ризики для економіки валютного блоку більш збалансовані, ніж раніше, уточнив голова центробанку, тоді як ризики ЄЦБ, пов'язані з Грецією, складають 110 млрд євро, роз'яснив Драгі.

Європейський центральний банк (ЄЦБ) за підсумками квітневого засідання зберіг базову процентну ставку за кредитами на рекордно низькому рівні в 0,05% річних, йдеться в повідомленні банку.

Ставка по депозитах ЄЦБ залишена на рівні мінус 0,2%. Ставка по маржинальним кредитах також не змінилася з попереднього значення в 0,3%.
Аналітики, опитані агентством Bloomberg, також очікували, що ЄЦБ не змінить базову процентну ставку.