ua en ru

Драгі: говорити про погіршення економіки із-за коливань фондових ринків передчасно

Драгі: говорити про погіршення економіки із-за коливань фондових ринків передчасно Фото: Маріо Драгі

Голова ЄЦБ також зазначив, що регулятор володіє інструментарієм для стимулювання інфляції в регіоні

Голова Європейського центрального банку (ЄЦБ) Маріо Драгі повідомив, що регулятор володіє інструментами для стимулювання інфляції, у той час як показник все ще знаходиться нижче цільової позначки 2%, повідомляє Рейтер.

Крім того, Маріо Драгі вважає, що передчасно говорити про погіршення глобальної економічної перспективи як наслідок "циркуляції" динаміки фінансового ринку. За його словами, ЄЦБ бачить відновлення економіки, яке триває помірними, але стійкими темпами.

За словами голови ЄЦБ, економіка єврозони націлена на перспективу відновлення, у чому їй допоможуть зростаючі фінансові вливання урядів, спрямовані на асиміляцію вимушених переселенців.

Процес відновлення в єврозоні просувається частково завдяки дешевим грошам і низькими цінами на нафту на тлі зростання доходів домогосподарств, а частково завдяки урядової бюджетної політики.

Драгі також зазначив, що приплив біженців з Північної Африки і з Близького Сходу змусить уряди країн єврозони збільшити бюджетні витрати. Він додав, що, незважаючи на розбіжності країн ЄС щодо квот прийняття вимушених переселенців, країни врешті-решт прийдуть до згоди у даному питанні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ЄЦБ зберіг монетарну політику без змін.