ua en ru

Драгі: ЄЦБ може знову знизити базову ставку

Глава ЄЦБ Маріо Драгі не виключає подальшого пониження базової ставки у разі появи необхідності. Про це повідомляє "Росія 24".

На засіданні Європарламенту Маріо Драгі відзначив, що "зробить все, щоб зберегти цінову стабільність в єврозоні". "Ми повинні подивитися, яка буде ситуація, якими будуть макроекономічні дані і їх зміни, а вже потім вирішити, яким має бути рішення керівної ради", - відзначив голова Європейського центробанку.

Нагадаємо, минулого тижня ЄЦБ скоротив базову процентну ставку на 0,25% до рекордно низьких 0,75%. Ставка по депозитах була опущена до нуля.

Окрім цього, Драгі відзначив, що дані II кварталу цього року показують ослаблення зростання, а це підвищує невизначеність. Проте глава монетарного регулятора висловив надію на поступове відновлення економіки єврозони.

Для реалізації поставлених завдань про вихід з кризи Драгі вважає необхідним і важливим частково відмовитися від суверенітету. Під цим маються на увазі створення європейського бюджетного союзу і випуск єдиних єврооблігацій.

Наступне засідання Європейського центрального банку відбудеться 2 серпня.