ua en ru

Довибори в Раду: поліція повідомляє про відкриття 2 справ та 57 порушень

Довибори в Раду: поліція повідомляє про відкриття 2 справ та 57 порушень Фото: поліція

Провадження відкрито за фактами неправдивого мінування та підробки документів

У ході довиборів у Верховну Раду України поліція відкрила два кримінальних провадження, а також отримала 57 повідомлень про порушення. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Національної поліції України.

"Наразі поліцією за результатами перевірки повідомлень, які надходили, відкрито два кримінальних провадження. Одне з них – за ст. 259 (Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності) Кримінального кодексу України. Ще одне провадження відкрито правоохоронцями за ст. 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) КК України....Перше провадження стосується виборчого процесу в Херсонській області, друге - Луганської. З початку доби до 15:00 до поліції надійшло 57 повідомлень про порушення на виборах, з них 5 - до моменту відкриття виборчих дільниць", - йдеться у повідомленні.


Як зазначається, після 8-ї години ранку до підрозділів поліції надійшло 52 повідомлення про порушення, пов’язані з виборчим процесом.

"Станом на 15:00 найбільше повідомлень зафіксовано у Чернігівській області (15), а також у Луганській і Херсонській областях - по 13. Найменше повідомлень досі залишається у Дніпропетровській та Івано-Франківській областях - по одному", - йдеться у повідомленні поліції.

Крім того, зазначається, що до поліції надходили повідомлення про підвіз виборців на дільниці, підкуп, розповсюдження агітаційних матеріалів тощо. За всіма повідомленнями поліція проводить перевірку.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про 30 порушень у ході довиборів у Раду.