ua en ru

Довгий прокоментував скандал навколо його призначення у комітет Ради

Народний депутат Олесь Довгий назвав провалом нової влади з точки зору демократичних стандартів скандал навколо його призначення заступником голови Комітету Верховної Ради з питань економічної політики. Про це нардеп заявив на прес-конференції.

"Сьогодні після блокування трибуни у Верховній Раді була протиснута постанова щодо скасування мого обрання членом парламентського Комітету. Ця постанова, як персональна і беззмістовна атака проти одного депутата з боку іншого депутата, порушує регламент Верховної Ради. Вона є також порушенням традицій парламентаризму - у світовій практиці немає аналогів того, що сьогодні відбувалось в Україні", - заявив Довгий.

Як відомо, сьогодні у проект постанови авторства Олега Ляшка про відкликання з керівних посад в парламентських комітетах депутатів, які голосували за "диктаторські" закони 16 січня, було включено поправку депутата від БПП Мустафи Найєма про усунення з посади заступника голови економічного комітету Олеся Довгого.

Поправку було прийнято після блокування трибуни парламенту. При цьому Довгий за закони 16 січня не голосував, оскільки почав роботу у ВР лише у новому скликанні.

Довгий підкреслив, що дрібними персональними випадами у Раді не можна прикривати незрозумілі призначення в уряді, новий етап політичного кумівства, та гальмування радикальних та дієвих рішень, якими Рада має врятувати українців від голоду та зубожіння.

Він також заявив, що вимагає негайного початку повноцінної роботи Комітету Верховної Ради з питань регламенту та розгляду ним ситуації, що склалася сьогодні. Також Довгий звернувся до народних депутатів із вимогою висловити своє ставлення до порушення парламентського регламенту.

"Якщо ви дозволите, аби рішення у Верховній Раді приймалися під абсурдними звинуваченнями, якщо ви дозволите чинити політичні розправи - то на моєму місці може опинитися кожен з вас", - зазначив Довгий.

"Коли я був в опозиції до режиму Януковича, мене перевіряли правоохоронні органи, зокрема прокуратура і СБУ. Однак ними не було виявлено ніяких посадових зловживань з мого боку. Тому асоціювати мене з будь-якими старими або новими політиками безглуздо. Я - Олесь Довгий - самостійний політик і особисто несу відповідальність за ті дії, які роблю. Тим, кому було що приховувати вже давно за кордоном. Я ж перебуваю в Україні і не збираюся покидати її", - підкреслив він.

Разом з тим, він вважає, що політичний абсурд навколо його призначення ще може вийти у конструктивне русло - і прийнята сьогодні незаконним чином постанова буде скасована.

"Я готовий працювати і нести відповідальність за кожного громадянина, який цього страшного року залишився в державі, очікуючи на позитивні зміни від влади. Як економіст за освітою, я готовий нести відповідальність за те, щоби ми сьогодні уникнули тих помилок, які не дозволять нам захистити українців завтра", - заявив Довгий.