ua en ru

Довіра інвесторів до холдингу KSG Agro зросла в першому півріччі 2016

Довіра інвесторів до холдингу KSG Agro зросла в першому півріччі 2016

Агрохолдинг KSG Agro за підсумками першого півріччя 2016 р. згідно звіту, опублікованому на його офіційному сайті, отримав чистий прибуток - 1,957 млн дол. Про це йдеться в повідомленні прес-служби холдингу.

Як наголошується, відразу ж після публікації звіту про результати за перше півріччя 2016 р., котирування акцій холдингу зросли більш ніж на 20%.


За результатами роботи у першій половині 2016 року, KSG Agro збільшив свій операційний дохід майже на 23%. Він становив 5,28 млн дол. в порівнянні з 4,3 млн дол. за аналогічний період минулого року. Виручка компанії за цей період зросла на 40% - до 7,14 млн дол., відзначили в прес-службі.

"Якщо ви проаналізуєте ситуацію в АПК за останні 1,5-2 роки, то переконайтеся, що прибуткова діяльність агрохолдингу - безсумнівний позитив, - прокоментував піврічні показники холдингу головний фінансовий аналітик РА "Експерт-Рейтинг" Віталій Шапран. – За цим стоїть величезна робота KSG Agro щодо скорочення видаткової частини бюджету компанії. Так, був скорочений штат керуючої компанії, оптимізований земельний банк". Експерт також позитивно оцінив зусилля KSG Agro по оптимізації боргового навантаження, що дозволило реструктуризувати заборгованість перед Укрсоцбанком (UniCredit Group) і Банком Кредит Дніпро, а також досягти домовленостей з основними міжнародними кредиторами про реструктуризацію на 10 років".

Шапран висловив упевненість, що сукупність ключових чинників успішної стратегії розвитку KSG Agro дозволять їй і в осяжній перспективі підтримувати свою інвестиційну привабливість в очах іноземних портфельних інвесторів.

KSG Agro створена в 2001 г. Компанія розвиває свинарський напрямок, займається рослинництвом, переробкою, виробництвом борошна та біопалива.