ua en ru

Довірена особа Гереги пропонує Іллєнко провести перерахунок по всіх виборчих дільницях 215 округу (відео)

Петро Ковтун, довірена особа кандидата в народні депутати по 215 округу (Київ) Галини Гереги, пропонує кандидату від «Свободи» Андрію Іллєнко та іншим кандидатам по округу провести перерахунок по всіх 79 виборчих дільницях у присутності журналістів і спостерігачів. «Але без бойовиків і мордобою. Тільки так ми зможемо виявити істинне волевиявлення киян», - сказано у відкритому зверненні Ковтуна.

«Сьогодні в ЗМІ з'явилися новини під заголовком «Свободівець вирвав перемогу у Гереги». У цьому заголовку є тільки одне слово, схоже на істину - «вирвав». Протягом останньої доби молодчики Іллєнко чинили фізичний і моральний тиск на членів окружної виборчої комісії. Досить сказати про те, що 10 членів ОВК (№ 215) були вимушені забарикадуватися у маленькому кабінеті від нападок войовничих представників «Свободи». У цей же самий час інші члени ОВК розкрили архів і виробляли маніпуляції з бюлетенями. У цих умовах не можна визнати демократичною процедуру підрахунку голосів. Справа дійшла до того, що при підписанні підсумкового протоколу Ільєнковці фізично заблокували доступ до приміщення ОВК для більшості членів. В результаті рішення було оголошено в 4:00 ночі головою ОВК в присутності п'яти членів ОВК і спеціально запрошених «журналістів». Вважаю, що це є ганьбою для київського округу», - підкреслила довірена особа кандидата Гереги.

Читайте також: Підсумки виборів-2012 в 215 окрузі Києва: Іллєнко випередив Герегу на 191 голос, підраховано 100% протоколів