ua en ru

Для доукомплектування Нацгвардії потрібно ще 18 тис. контрактників

Для доукомплектування Нацгвардії потрібно ще 18 тис. контрактників Фото: для доукомплектування Нацгвардії потрібно ще 18 тис. контрактників

З-поміж 42 тисяч нацгвардійців лише кожен третій - контрактник

Для доукомплектовування Національної гвардії України потрібно ще 18 тисяч контрактників. Згідно з законодавством, доукомплектовувати НГУ можна до 60 тисяч осіб, про це повідомила речниця Нацгвардії Світлана Павловська, повідомляє "5 канал".

Як зазначила Павловська, найбільша потреба Національної гвардії - це фахові військові на контрактній службі. За її словами, з-поміж 42 тисяч нацгвардійців, контрактником є лише кожен третій.

Як повідомила Павловська, пріоритетними кандидатами на службу за контрактом є строковики, які здобули військову освіту.

Також за даними речниці Національної гвардії, упродовж двох років понад 75% нацгвардіців були задіяні в операціях у зоні АТО.

"За весь час проведення АТО державними нагородами було відзначено 948 військовослужбовців Національної гвардії України, 162 із них, на жаль, посмертно. Двоє з них посмертно удостоєні звання "Герой України" з удостоєнням ордена Золота зірка посмертно. Це генерал Кульчицький та полковник Завада", - повідомила Павловська.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що голова Рівненської ОДА Віталій Чугунніков звернувся до міністра внутрішніх справ Арсена Авакова з проханням ввести в північні райони Рівненської області Нацгвардію, щоб зупинити незаконний видобуток бурштину.