ua en ru

Доопрацьований проект держбюджету-2010 до ВР не надходив, - В.Литвин.

Доопрацьований проект державного бюджету на 2010 р. до Верховної Ради України не надходив. Про це заявив голова ВР Володимир Литвин, повідомляє його прес-служба.

"Треба чітко усвідомити ту обставину, що до завершення президентських виборів бюджету не буде", - зазначив він. При цьому В.Литвин висловив переконання, що необхідно "припинити умовляння один одного, а говорити про відповідальність за відсутність бюджету, оскільки два тижні збігли, а документ до Верховної Ради не надійшов, що є абсолютно ненормальним явищем".

Голова ВР також назвав "безглуздим" "змагання, на якій основі подаватиметься проект бюджету". "Є чинний закон, і проект має подаватися на його базі. Все інше - демонстративне нехтування засадами нашого життя", - наголосив він.

Нагадаємо, 20 листопада ц.р. ВР ухвалила постанову №5000/П2 "Про повернення на доопрацювання проекту закону України про державний бюджет України на 2010 р.". За таке рішення проголосував 241 депутат (ПР - 171, БЮТ - 0, НУ-НС - 23, КПУ - 27, Блок Литвина - 19, позафракційні - 1) з 433 зареєстрованих в залі.

"Кабінету міністрів України у двотижневий строк з дня набрання чинності цією постановою доопрацювати проект закону України про державний бюджет України на 2010 р. та подати на розгляд Верховної Ради України", - говориться, зокрема, в тексті постанови.