ua en ru

Допит Януковича: активісти блокують виїзд екс-беркутівців до суду

Допит Януковича: активісти блокують виїзд екс-беркутівців до суду Фото: допит Віктора Януковича можуть перенести

Допит Януковича можуть перенести на 28 листопада або на 2 грудня

Активісти від організацій "Правий сектор" і "Вільні люди" блокують виїзд арештованих екс-беркутівців із Лук'янівського СІЗО до суду, де сьогодні заплановано допит Віктора Януковича, екс-президента України. Про це повідомляє Еспресо.TV.

"Акція блокування пов'язана з тим, що сьогодні у Святошинському районному суді відбудеться допит Януковича", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, по інсайдерській інформації активістів, Янукович може сказати, що підозрювані вбивці активістів Майдану - "беркутівці" невинні. Таким чином, на їхню думку, через че саме поняття складу злочину може нівелюватися і їх можуть відпустити.

Разом з тим, прес-секретар "Правого сектора" Артем Скоропадський в коментарі "Громадському радіо" підтвердив, що представники цієї організації блокують СІЗО, де знаходяться екс-беркутівці.

За його словами, члени "Правого сектора" припускають, що екс-беркутівців можуть відпустити відразу після допиту. Але на чому ґрунтується це припущення, Скоропадський пояснити не зміг.

"На 100 відсотків ми нічого не можемо знати, але таке припущення є. Воно засноване на попередніх історіях протягом трьох років, коли жоден з убивць Євромайдану не був покараний", - сказав Скоропадський.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що допит Януковича можуть перенести на 28 листопада (за пропозицією Святошинського районного суду Києва) або на 2 грудня (за пропозицією ростовського суду). Разом з тим, сам Януковича просить суд провести допит сьогодні.