ua en ru

Допит Януковича: Святошинський суд запропонував перенести засідання на 28 листопада

Допит Януковича: Святошинський суд запропонував перенести засідання на 28 листопада Фото: допит Януковича можуть перенести

У засіданні оголошено 20-хвилинну перерву

Святошинський районний суд Києва запропонував перенести судове засідання, в ході якого буде допитано колишнього президента України Віктор Янукович, на 13:00 28 листопада, передає кореспондент РБК-Україна.

"Суд ставить питання про можливість проведення допиту без участі всіх обвинувачених. У зв'язку з відсутністю обвинувачених ми не можемо продовжувати засідання", - сказав слідчий суддя Сергій Дячук.

При цьому адвокат Януковича попросив організувати доставку підозрюваних в будівлю суду.

"Ми розуміємо необхідність перенесення, але просимо, щоб перенесли на годину-півтора і організувати доставку обвинувачених", - сказав адвокат Януковича Віталій Сердюк.

У свою чергу сам Янукович назвав затягування свого допиту "спробою приховати істину" і зажадав допитати його сьогодні ж.

"Суд, порадившись на місці, оголошує перерву на 20 хвилин", - згодом оголосив следственний суддя Дячук.

Зазначимо, доставка обвинувачених з Лук'янівського СІЗО зірвалася з-за дій праворадикальних угруповань, які заблокували виїзд з ізолятора.

Нагадаємо, в Ростовський суд (Російська Федерація), де сьогодні проходить допит екс-президента України Віктора Януковича, не пустили частину журналістів.